Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Από σήμερα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία




Στην Αθήνα διεξάγονται από σήμερα οι συζητήσεις τεχνικών κλιμακίων από την Ελλάδα και την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, σε μια προσπάθεια να παραμένει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας. Χθες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διαμήνυσε ότι η πρόοδος των Μέτρων Εμπιστοσύνης συνδέεται με συμπεριφορές που δεν δημιουργούν εντάσεις.

Στον πρώτο κύκλο του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές θα γίνει μια αποτίμηση των δύο προηγούμενων συναντήσεων τον περασμένο Μάϊο και Ιούλιο.
Στη συνέχεια οι στρατιωτικές επιτροπές θα συζητήσουν θέματα άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά θα θίξει το θέμα των καθημερινών παράτυπων ναυτικών οδηγιών που εκδίδονται από τους υδρογραφικούς σταθμούς της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ζητούν την άδεια των ελληνικών αρχών.
Επιπλέον θα θιγεί και το θέμα των οδηγιών που εκδίδει η Τουρκία και κλείνει περιοχές για δράσεις υποβρυχίων κι αυτό το κάνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον οι περιοχές αυτές είναι κατά πάγια τακτική μεγάλες σε μήκος, γεγονός που έκανε ακόμη και το ΝΑΤΟ να στείλει εγγράφως στην Άγκυρα τη δυσαρέσκεια που υπάρχει, διότι έτσι περιορίζονται δράσεις στην αν Μεσόγειο και άλλων χωρών της συμμαχίας.
Στην ατζέντα βρίσκονται φυσικά οι παραβιάσεις, οι υπερπτήσεις και οι αερομαχίες.
Η συναντήσεις των δύο πλευρών θα ολοκληρωθούν στις 21 Φεβρουαρίου.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας χθες από την Καβάλα, αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης
ert
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου