Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΣΠΕΚΜ: ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΜΕΛΏΝ ΔΣ-ΝΈΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ



ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΊΛΗ ΓΙΑΧΟΥΝΤΗ:
Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι και Μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη τιμή σας ανακοινώνω τους λόγους της παραίτησης μου από αυτό το Δ.Σ της ΕΣΠΕΚΜ.
  Το ίδιο έγγραφο παραίτησης υπέβαλαν και άλλα 3 μέλη του Δ.Σ της Ένωσης μας.
  Πλέον η ΕΣΠΕΚΜ για τους πολύ σοβαρούς λόγους που αναφέρονται στο έγγραφο παραίτησης μας, δεν έχει ούτε πρόεδρο, ούτε Δ.Σ.
  Περιμένω από τον κύριο συνάδελφο που χειρίζεται το email της Ένωσης μας, να στείλει σε όλα τα μέλη μας, το συγκεκριμένο έγγραφο για να ενημερωθούν άπαντες για τους λόγους παραίτησης μας και για ποιον λόγο πάμε σε εκλογές για νέο Δ.Σ.
  Επειδή θεωρώ ότι ήμουν πάντα αληθινός απέναντι σε όλους, σας παρακαλώ και σας καλώ όλους τους συναδέλφους που είναι μέλη ή θα γίνουν μέλη μέχρι τις εκλογές, να δηλώσουν υποψηφιότητες, να διεκδικήσουν να εκλεγούν και να εκλέξουν ένα Δ.Σ που θα είμαστε όλοι υπερήφανοι. Κανένας δεν είναι πιο καλός για Δ.Σ από κάποιον άλλον.
  Για όσους φίλους ενδιαφέρονται να μάθουν αν θα ξανά είμαι υποψήφιος για το Δ.Σ, τους δηλώνω ότι θα είμαι, αφού είμαι βέβαιος ότι έχω πολλά περισσότερα να προσφέρω για το καλό όλων, ευχόμενος λάθη που έγιναν  να μην επιτρέψουμε να ξαναγίνουν.
 Στο χέρι μας είναι ή αλλιώς στην ψήφο μας.

   Θεσ/νικη   27-2-20
                 
                       ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.
Μετά την διενέργεια της έκτακτης Γ.Σ. την 11-1-20, στην οποία αποφασίστηκε με ποσοστό 64% η παραμονή της Ένωσης μας στην ΠΟΜΕΝΣ, υπήρχε η πεποίθηση ότι η Ένωσή μας θα βρει τον βηματισμό της και θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των συναδέλφων στρατιωτικών όπως εξάλλου καθορίζεται και στο καταστατικό μας. Δυστυχώς οι προθέσεις ορισμένων(όπως αποδεικνύεται) δεν ήταν αυτές. Συγκεκριμένα:
 Μετά την διενέργεια της έκτακτης Γ.Σ. της 11-1-20, ο Πρόεδρος δεν προέβει ποτέ στην πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. ώστε να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος και τα μέλη του Δ.Σ. να εκφράσουν την γνώμη τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για την πορεία που δύναται να ακολουθήσει η Ένωση μετά το αποτέλεσμα της Γ.Σ.
 Ο Πρόεδρος δεν προέβει στην σύγκληση εντός του Ιανουαρίου 2020 της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας.
 Σε θέματα που αναρτήθηκαν στο viber του Δ.Σ. υπήρχε ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα, αμφισβήτηση από τον Πρόεδρο του αποτελέσματος της έκτακτης Γ.Σ. και πρόθεση του να συγκληθεί εκ νέου Γ.Σ. με θέμα και πάλι το ίδιο (απομάκρυνση της ΕΣΠΕΚΜ από την ΠΟΜΕΝΣ) καθώς και ενημέρωση ότι ο Πρόεδρος αποφασίζει μόνος του για τα θέματα που τίθονται στη Γ.Σ.
 Σε επαναλαμβανόμενα ερωτήματα για τον χρόνο πραγματοποίησης Δ.Σ. ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ‘’θα γίνει Δ.Σ. όταν το κρίνει ο Πρόεδρος’’ (και όχι φυσικά όποτε το προβλέπει το καταστατικό ή ο Νόμος)
 Σήμερα 27-2-20 απεστάλλει από το mail της Ένωσης σε όλα τα μέλη της Ένωσης (έχει ξαναγίνει) ανακοίνωση με την υπογραφή του Προέδρου. Η εν λόγω ανακοίνωση ποτέ δεν συζητήθηκε – αποφασίστηκε σε κάποιο Δ.Σ. και φυσικά δεν τηρήθηκε το καταστατικό (η αλληλογραφία συντάσσεται από τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα). Επιπρόσθετα η ανακοίνωση αφήνει υπονοούμενα θίγοντας την υπόληψη μελών του Δ.Σ. (η τήρηση της νομοθεσίας και του καταστατικού θεωρείται μη στήριξη). Η εν λόγω ανακοίνωση αναρτήθηκε και σε στρατιωτικό site.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω :
 Δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε άμεσα από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.
 Κατόπιν της κατά τα ανωτέρω παραίτησής μας και ενόψει της μη ύπαρξης απαρτίας στο Δ.Σ., (με το από 3-9-19 πρακτικό Δ.Σ., το Δ.Σ. είχε μείνει με οκτώ άτομα και δίχως εφεδρικά μέλη) είναι προφανές ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για τον ορισμό Προσωρινής Διοίκησης, από το αρμόδιο Πρωτοδικείο, η οποία θα προβεί στην διενέργεια εκλογών.
Δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Ζητούμαι την αποστολή της παρούσας παραίτησης σε όλα τα μέλη της Ένωσης μας έτσι ώστε όλοι να μάθουν τους λόγους αυτής.
Με εκτίμηση
Γιαχουντής Βασίλειος
Ταμίας
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου