Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Απονεμήθηκε ο βαθμός του Υποστρατήγου επί τιμή στον βετεράνο του Β΄ΠΠ με διεθνή αναγνώριση Ιάκωβο Τσούνη



Όπως αναφέρει ο απόστρατος ΠΝ Βασίλης Ξύδης:

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά πληροφορήθηκα ότι, με Π.Δ. που εκδόθηκε πριν μία εβδομάδα μετά από σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Α.Γ.Ε.) και πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ. Νικ. Παναγιωτόπουλου, απονεμήθηκε ο βαθμός του Υποστρατήγου επί τιμή στον ευπατρίδη και νεότερο βετεράνο του Β΄ΠΠ με διεθνή αναγνώριση κ. Ιάκωβο Τσούνη, για τη διαχρονική, ανιδιοτελή, σημαντική και με περισσή σεμνότητα προσφορά του (οικονομική ενίσχυση) στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας.
Η απονομή στρατιωτικού βαθμού σε ιδιώτες είναι μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση που γίνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3883/2010, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε πρόσωπα υψηλού κύρους και σε αναγνώριση της σημαντικής και συνήθως διαχρονικής προσφοράς τους προς την Πατρίδα μας. Και η προσφορά του ευπατρίδη κ. Τσούνη προς την Πατρίδα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ΚΑΙ διαχρονική ΚΑΙ σημαντική. Άρχισε με τη συμμετοχή του στην πρώτη γραμμή στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (στον οποίο συμμετείχε έφηβος ως εθελοντής) και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα με πολλές και σημαντικές προσφορές, δωρεές και ευεργεσίες στις Ένοπλες Δυνάμεις μας (και όχι μόνο) οι οποίες, με δική του απαίτηση, ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν.
Αξίζουν, επομένως συγχαρητήρια στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων για αυτή την ενέργειά τους, η οποία είμαι βέβαιος ότι ικανοποίησε ιδιαίτερα όλους τους δημότες και κατοίκους Παπάγου (και Χολαργού) αφού ο κ. Τσούνης είναι συνδημότης και συμπολίτης μας, εδώ και πολλές δεκαετίες.
Έχω την τύχη και χαρά να με τιμά ο κ. Ιάκωβος Τσούνης με τη φιλία του και να με περιβάλλει με την αγάπη του, μία φιλία και αγάπη που ισχυροποιήθηκαν κατά την 20ετία που διετέλεσα Δήμαρχος Παπάγου και στη συνέχεια Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού. Είναι επόμενο, λοιπόν, η τιμητική διάκριση που η Πολιτεία απένειμε πρόσφατα στον κ. Τσούνη να φέρει στη θύμησή μου τις ανάλογες προσφορές και δωρεές του στο Δήμο μας καθ΄όλη την 20ετία της δημαρχίας μου κατά την οποία ήταν πάντα «ΠΑΡΩΝ», είτε με τη χρηματοδότηση αρκετών έργων που έγιναν τότε είτε με τις αλλεπάλληλες οικονομικές ενισχύσεις των εργαζομένων στο Δήμο μας, ιδιαίτερα κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Από τα πολλά έργα που χρηματοδότησε ο κ. Τσούνης, κατά τη διάρκεια της δημαρχίας μου, θα περιοριστώ να μνημονεύσω μόνο τρία. Το πρώτο που ήταν η κατασκευή του ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Κηποθεάτρου Παπάγου το 1995 και τα δύο που τους είχε ιδιαίτερη αδυναμία και ήταν η φιλοτέχνηση και τοποθέτηση στην Πλατεία Ιωάννου Μεταξά στου Παπάγου (την οποία ανακαινίσαμε με δαπάνες του κ. Τσούνη) των αγαλμάτων της Σοφίας Βέμπο και της Μαρίας Κάλλας το2007 (εκτιμώ ότι αυτά τα αγάλματα της Βέμπο και Κάλλας είναι τα μοναδικά που υπάρχουν σε όλη τη Χώρα μας)
Συγχαίροντας το σεβαστό και αγαπητό φίλο Ιάκωβο Τσούνη για την εξαιρετικά τιμητική διάκριση που του έγινε (συνέχεια των πολλών και σημαντικών άλλων διακρίσεων που του έχουν γίνει), του εύχομαι να είναι πνευματικά και σωματικά καλά και στις επάλξεις, για πολλά ακόμα χρόνια. Η Πατρίδα μας τον έχει ανάγκη. Η νεολαία μας έχει ανάγκη από πρότυπα.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Σε πολύ καλή κατάσταση ο έφεδρος Υποστράτηγος που ειναι τουλάχιστον 90+ετών ........Μπράβο του !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή