Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Και όμως κάποιοι δεν έχουν ιδέα για τον κορωνοϊό – Από το Big Brother στα υποβρύχια

Αθηνά Σούτζου
Το γύρο του Διαδικτύου έκανε προ ημερών το γεγονός ότι οι παίκτες του Big Brother στη Γερμανία δεν γνώριζαν την ύπαρξη της πανδημίας.
Δεν είχαν ιδέα τι είναι ο κορωνοϊός και τι συμβαίνει στον «έξω κόσμο», ωστόσο γνώριζαν πολύ καλά τι είναι ο εγκλεισμός, καθώς επέλεξαν να κλειστούν σε ένα σπίτι με αγνώστους με έπαθλο χιλιάδων ευρώ για τον νικητή του «κοινωνικού πειράματος».
Φυσικά κανείς από την παραγωγή δεν τους ενημέρωσε για την εξάπλωση του κορωνοϊού, το διάστημα που βρίσκονταν στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού», καθώς μια τέτοια πληροφορία αναμφισβήτητα θα είχε προκαλέσει τρομερή ανησυχία στους έγκλειστους.
Όμως, δεν ήταν μόνο αυτοί που δεν γνώριζαν. Τα πληρώματα των υποβρυχίων πιθανόν να μην έχουν ιδέα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας!
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press, οι κυβερνήτες τους δεν θα μοιράζονται πληροφορίες που θα έριχναν το ηθικό τους και θα δυσκόλευε την παραμονή τους στις συνθήκες ζωής τους στα υποβρύχια.
Γάλλοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα πληρώματα που βρίσκονται σε απόρρητες αποστολές στη θάλασσα για 60-70 ημέρες δεν γνωρίζουν την έκταση της πανδημίας στον πλανήτη, και «πιθανότατα να μάθουν τα τεκταινόμενα το τελευταίο 48ωρο της αποστολής τους προτού επιστρέψουν στο λιμάνι κοντά στους δικούς τους ανθρώπους».
Ο Γάλλος ναύαρχος Ντομινίκ Σαλς, διοικητής του γαλλικού στόλου βαλλιστικών υποβρυχίων από το 2003 μέχρι το 2006 και του πυρηνικού υποβρυχίου «L’ Inflexible», σημειώνει πως είναι πάγια τακτική των κυβερνητών να μην ανακοινώνουν άσχημα νέα. Ο ίδιος, μάλιστα, κατά τη διάρκεια δίμηνης αποστολής του, έμαθε για τον θάνατο του πατέρα του μόνο όταν έφτασε και πάλι στην στεριά. Όπως εξηγεί, στο βυθό της θάλασσας δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένα μέλος πληρώματος υποβρυχίου κι έτσι δεν τους ενημερώνουν, τακτική που οι ίδιοι γνωρίζουν ως μέρος μιας άτυπης συμφωνίας.
Ο αρχίατρος Γκαμπριέλ που έχει εκτελέσει καθήκοντα σε υποβρύχιες αποστολές, επιβεβαιώνει σε ρεπορτάζ των New York Times, ότι τα μέλη του πληρώματος δεν γνωρίζουν για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Διαδίκτυο, ραδιόφωνο και τηλεόραση στο υποβρύχιο, τα μόνα νέα που μαθαίνεις έρχονται από τα μηνύματα που λαμβάνει ο κυβερνήτης, ο οποίος τα φιλτράρει και δεν δίνει σε όλους όλες τις πληροφορίες», σημειώνει.
Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό αρνήθηκε να διευκρινίσει αν τα πληρώματα των υποβρυχίων του γνωρίζουν για την πανδημία. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ολιβιέ Ριμπάρ, είναι «αδύνατο να γνωρίζει κανείς αν τα πληρώματα ενημερώθηκαν επειδή περιβάλλονται από ένα πέπλο προστασίας και εμπιστευτικότητας».
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο βυθός είναι το μοναδικό μέρος που δεν υπάρχει πληροφορία, αφού στο Διάστημα το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και το Διαδίκτυο είναι καθημερινά «εργαλεία.
eleftherostypos
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου