Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Επιχειρηματίας: Θα στέλνω καταγγελίες για στρατιωτικούς μουσικούς που εργάζονται έξω στην υπηρεσία τους

 



Επιχειρηματίας παραπονέθηκε με ανάρτηση του στο facebook για την εργασία στρατιωτικών μουσικών έξω.

Συγκεκριμένα γράφει: 

Από σήμερα σε οποιαδήποτε καταγγελια που θα έχω για στρατιωτικους / έμμισθους δημοσίου που βγάζουν μεροκάματα σαν μουσικοί θα μεταβιβάζεται στην υπηρεσία τους.Τερμα το παραμύθι σας στην Αλεξανδρούπολη


https://www.facebook.com/musictemplestudio/posts/5045738715451498


Αυτό που δε γνωρίζει είναι ότι οι στρατιωτικοί μουσικοί όπως και οι γιατροί προστατεύονται νομοθετικά απο το 1973. Με τις σαφείς και κατηγορηματικές διατάξεις του Ν.Δ 1400/1973, δεν είναι κατά νόμο δυνατή η άσκηση εκ μέρους των εν ενεργεία αξιωματικών των Ένοπλων Δυνάμεων επ’ αμοιβή ιδιωτικού έργου ή εργασίας ή βιοποριστικού επαγγέλματος (Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπ’ αριθμ. 507/2008, 171/2006, 535/2004 κ.α.). Οι ίδιες διατάξεις θέσπισαν ωστόσο και ρητές εξαιρέσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες αυτών (μουσικούς, υγειονομικούς). Συγκεκριμένα στο αρ. 63 παρ.3 και 4 του Ν.Δ 1400/1973 προβλέπονται τα εξής :


 Κατ` εξαίρεσιν επιτρέπεται:

α) Εις τους Υγειονομικούς αξιωματικούς η άσκησις του ιατρικού επαγγέλματος ιδιωτικώς κατά τας εκτός υπηρεσίας ώρας, συμφώνως προς την ιατρικήν δεοντολογίαν, κατά τας διατάξεις του περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος νόμου, κατόπιν εγκριτικής διαταγής του Αρχηγού του οικείου Κλάδου, δυναμένου να εκχωρήση το δικαίωμα τούτο εις τους διοικητάς των Σχηματισμών.

β) Εις τους αξιωματικούς του Μουσικού Σώματος η δημοσία διεύθυνσις ορχηστρών ή η παιάνισις εις ιδιωτικάς ορχήστρας και θέαματα επ` αμοιβή, εν πολιτική περιβολή, κατόπιν εγκριτικής διαταγής του οικείου Σχηματισμού.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου