Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Το ΓΕΣ θα διερευνήσει όσα έγιναν στη Σχολή Ευελπίδων

Όπως μας μετέφεραν πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ο Κλάδος γνωρίζει και θα διερευνήσει όσα καταγγέλθηκαν για επεισόδιο μεταξύ διδασκόντων στη Σχολή Ευελπίδων, με στόχο πάντα την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία ενός κορυφαίου στρατιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας.
Επειδή η τυπική διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), αλλά τέτοιες διαδικασίες προσβάλουν τη Σχολή, την προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ίδια την αποστολή της, καλό είναι τα πράγματα να μην εξωθούνται στα άκρα και οι πληγές που ανοίγουν εξαιτίας της «προβληματικής ιδιοσυγκρασίας» του οποιουδήποτε θα πρέπει να βρίσκουν άλλες λύσεις.
Θα μπορούσε με μια ημιεπίσημη διαδικασία να κληθούν απλώς οι εμπλεκόμενοι, να αντιληφθούν – όσοι ενδεχομένως δυσκολεύονται – ότι η ιδιότητα του συναδέλφου είναι ιερή, να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λήξει εκεί το συμβάν, ενώ θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια – διότι ώριμοι άνθρωποι και επιστήμονες είναι – να εκτονωθεί γενικώς η κατάσταση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, χωρίς τυπικές διαδικασίες που φέρνουν σε δύσκολη θέση την ηγεσία.

Το επεισόδιο συνέβη και δεν επιδέχεται διάψευσης, ενώ τα περί μηνύσεων με παράλληλη ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, εκτοξεύθηκαν τελικά ως απειλές που δεν υλοποιήθηκαν με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Πολλαπλές πηγές επίσης επιβεβαιώνουν την παρουσία αυτοκινήτου της αστυνομίας στην είσοδο της Σχολής.
Τούτων λεχθέντων, κάτι περί ψευδών και… υπόπτων πληροφοριών που διακινούνται, είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικά και αποκαρδιωτικά, καθότι στα ακαδημαϊκά ιδρύματα κυρίως, θα πρέπει να είναι ανεκτή η «αντιπολίτευση», αφού προφανώς όλοι συμφωνούμε ότι η Σχολή Ευελπίδων δεν είναι το «μαγαζάκι» κανενός, αφού τέτοιες νοοτροπίες παραπέμπουν σε απαρχαιωμένα μυαλά παρελθόντων δεκαετιών.
Όσον αφορά δε όλα – κυριολεκτικώς – τα υπόλοιπα, ισχύει απολύτως το σοφό γνωμικό… «ο έχων τη μύγα… να τη φέρει αμέσως πίσω»!
ΥΓ. Και μια άσχετη απορία που θέλαμε να τη διατυπώσουμε πολύ καιρό αλλά το ξεχνούσαμε και δεν έτυχε να τη θέσουμε είτε στο ΓΕΣ είτε στ
ία της Σχολής: Επιτρέπεται η οπλοφορία εντός του Ιδρύματος;
http://www.defence-point.gr/news/?p=170531
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου